English Skip Navigation Links
Download
İletişim
Haberler
Skip Navigation Links
ANASAYFA
HAKKIMIZDA
ÜRÜNLER
REFERANSLAR
BAYİ LİSTESİ
 TABAN TUĞLA UYGULAMA TEKNİKLERİ
    Taban tuğla uygulamasından önce uygulama alanının kullanım amacına göre (trafik yükü, yaya yükü vs.) zemin etüdü ve projelendirilmesi yapılmalıdır.

 KAPLAMA TUĞLA UYGULAMA TEKNİKLERİ
• Tuğlalar uygulama ve stok alnında iklim şartlarından korunmalıdır.
• Cephede en iyi renk harmonisini oluşturmak için birkaç kutudan aynı anda kaplama tuğla alınmalıdır.

 PRES TUĞLA UYGULAMA TEKNİKLERİ
• Tuğlalar uygulama ve stok alanında iklim şartlarından korunmalıdır. (yağmur ve su etkisi gibi)
• Pres tuğla uygulanacak alanda en iyi renk harmonisi elde edebilmek için birkaç paletten aynı anda tuğla alınmalıdır.

 İZOÇENESİZLER MODÜLER SİSTEM UYGULAMA TEKNİKLERİ
İzoçenesizler Modüler Sistemi uygulamak için gerekli olan aletler hortum terazi , paneli sabitlemek için L profil, hilti matkap, şarjlı matkap, matkap ucu (duvar delici, metal delici matkap ucu vida boyuna göre değişebilir),

 E - KATALOG
  E - Katalog İndirmek İçin Tılayınız...

 Görerek Karar Verin
Cephe ve Çatı Uygulaması Görerek Karar verin...

   
    
 İZOÇENESİZLER MODÜLER SİSTEM UYGULAMA TEKNİKLERİ
İzoçenesizler Modüler Sistemi uygulamak için gerekli olan aletler hortum, terazi , paneli sabitlemek için L profil, hilti matkap, şarjlı matkap, matkap ucu (duvar delici, metal delici matkap ucu vida boyuna göre değişebilir), yatay ve dikeylerin düzgünlüğünü kontrol etmek için terazi, harç karıştırıcı, çırpıcı ipi, çelik çivi, derz pompası, derz malası, sıvacı malası, dübel ve çivisi.

İzoçenesizler Modüler Sistem, mevcut binaların duvar cephe tadilatları ile yeni binanın dış cephelerinde betonarme perde, tuğla, gaz beton vb. duvar elemanları ile kolon, kiriş vb. taşıyıcı yapı elemanlarının dış yüzeyleri üzerine tüm ısı köprülerini kaplayacak şekilde uygulanır. Böylece ısı köprülerinin kaplanması yanında bu elemanların dış hava şartlarına göre de korunarak statik yapıların (beton ve demir korozyonu gibi) bozulmasını önler.

Yüzey Hazırlanması

Yüzeylerde boya, yalıtım maslzemesi artıkları, çapak ve harç kırıntıları, yağ, toz, iyi yapışmamış ve taşıyıcı olmayan sıva tabakaları ve bunun gibi yapışmayı engelleyici tabakalar var ise kaldırılmalıdır. Rutubetli duvarlar söz konusu ise, rutubet giderilmeli ve yüzey kurutulmalıdır.

Yalıtım Levhalarının Yapıştırılması ve Düzenlenmesi

Başlangıç profilinin (subasman profilinib) ölçüsü ve tespit edileceği hat belirlenir. Yatayda düzgün şekilde yerleştirilen profil, duvar yüzeyindeki girinti ve çıkıntıları dengeleyerek yerleştirilmelidir. YKS Flex Yapıştırıcı, uygulama talimatlarına göre hazırlanır ve yalıtım levhalarının arka yüzeylerine kenarları boyunca, orta kısımlarına ise öbekler halinde sürülür. Uygulama yapılacak yüzeyde eğriler bulunmuyorsa yapıştırıcı, plakanın arkasına tamamen kaplayacak şekilde sürülür ve taraklanır.

Yalıtım levhaları, başlangıç profiline otortularak yan yana ve aşağıdan yukarıya doğru yerleştirilir ve bir mastar yardımı ile bastırılarak yüzeye tamamen yapışması sağlanır. Yine mastar yardımı ile tüm yüzeyin düzgün olup olmadığı kontrol edilir. Levha kenarlarının tamamen yapıştırılmış olmasına dikkat edilmelidir. Yalıtım levhaları, yağıştırma işleminden en az 24 saat sonra başlamak üzere, levha başına 5 adet düşen dübel, plastik izolasyon dübeli ile arka duvara tespit edilir.

Çenesizler Kaplama Tuğlanın Uygulanması

Uygulanacak olan kaplama tuğlaların, farklı paketlerden alınarak harmanlanması yapılır. Böylece fırınlama sırasında toprağın doğal yapısından dolayı oluşabilen yüzeydeki ton farklılığı giderilmiş olacaktır.

Harmanlanan Çenesizler Kaplama Tuğlalarının arka yüzeylerine 2 – 4 mm. Kalınlığında YKS Flex Yapıştırıcı sürülerek, levhalar üzerindeki kanallara yerleştirilir. Zorlu iklim şartlarında, levhaların kanallara da yapıştırıcı sürülmesi tavsiye edilir. Düşey derzlerin 1 cm. genişliğinde bırakılmasına özen gösterilmelidir. Tuğlalar arasında kalan yatay ve düşey derzlere YKS Flex Derz Dolgusu, aplikasyon tabancası yardımı ile doldurulur. Derz dolgusunun yerleştirilmesinden sonra 15 - 45 dakika prizini alması beklenir ve derz aleti ile derzlere şekil verilir.

İzo Çenesizler Sistem Paket Bilgileri

9 m² Kanallı Yalıtım Levhaları (12 Adet)

9 m² Kaplama Tuğla (9 Kutu)

50 kg YKS Flex Yapıştırıcı (2 Torba)

40 kg YKS Flex Derz Dolgu (2 Torba)

60 adet' lik Plastik Dübel Paketi

Paketler L Kaplama Tuğlası (KT02) içermez

Skip Navigation Links
Anasayfa
Hakkımızda
İletişim
Haberler
Ürünler
Referanslar
Download
2007 © Çenesizler Toprak San. ve Tic. A.Ş.
Designed By Kent